INFO GROEP 7/8

Update 3-4-2020

Ik wens jullie een heeeeeeel goed weekend!

Ik heb bijna van iedereen de toets binnen. Goed gedaan hoor. Fijn dat jullie dit allemaal zo snel hebben geregeld. Ik probeer alles zo snel mogelijk na te kijken en hoop jullie uiterlijk aankomende zondag de resultaten te kunnen laten zien. Ik stuur jullie allemaal persoonlijk het resultaat.

Vandaag is het ook de tijd dat er meerdere dingen ingeleverd mogen worden. Kijk op je weekplanning.

Aankomende zondagavond komt de nieuwe weekplanning er op. Drie dagen, want op donderdag is de chilldag en vrijdag is het goede vrijdag. Geniet van het mooie weekend; het wordt prachtig weer, maar hou je aan de afspraken die gelden.

Alvast voor het videobellen van aankomende maandag.

Groepsvergadering groep 7/8
Maandag 6 april 11:00
https://us04web.zoom.us/j/4538530614
Meeting ID: 453 853 0614

Update 1-4-2020

We hebben net weer een mooie vergadering gehad. Dat doen jullie toch goed! Leuk om daar naar te luisteren en jullie vragen en opmerkingen te kunnen beantwoorden. Morgen hebben we geen videobellen maar zie ik jullie, met gepaste afstand, even op school. Denk er wel aan, heb je klachten dan blijf je lekker thuis.
Tussen 10 en 11 zijn jullie welkom om de spullen van juf Det op te halen en heel even bij te kletsen. Ook kun je dan ons nieuwe digibord even zien. (Gisteren geïnstalleerd) Vrijdag gaan we weer videobellen. Iets later ivm de taaltoets.) Hieronder staan de gegevens.

Volgende Groepsvergadering groep 7/8
3 april 2020 om 11.30 uur (Ivm de taaltoets)
https://us04web.zoom.us/j/4538530614
Meeting ID: 453 853 0614

Denken jullie ook aan de opdracht van Blink en de taalopdracht? Van een aantal heb ik deze opdracht nog niet gekregen. Lukt het om een of andere reden niet, stuur me dan even een mailtje met de reden. Misschien kan ik je op weg helpen. Voor Blink kun je ook kijken naar het prachtige voorbeeld van Hessel op deze site.

Daarnaast wil ik vandaag graag de verslagen van jullie hebben. 

Veel succes!!!

Update 31-3-2020

Reken-Raadsel
 
1.            9.22 uur                               Dylvan
2.            9.58 uur                               Bas
3.            11.24 uur                             Mirthe
 
(9.45 uur                              Melle (Na hulp via telefoon))

Niet om te promoten dat je eruit moet gaan en de drukte in moet, maar vanochtend vroeg liep ik met camera door een parkje in Sneek en zag ik deze prachtige Bonte Spechten. Ze waren druk bezig met het maken van een nest en klopten er heftig op los. Begrijpend lezen heeft het over de lichtpuntjes van Corona. Het virus is allerminst een lichtpuntje maar de prachtige natuur die we nu volop in bloei zien komen geeft ons alle kans om bewonderd te worden. 

Voor de kinderen die Blink nog niet klaar hebben en vragen hebben hoe het eruit moet zien; Hessel heeft de opdracht perfect uitgevoerd. Vandaar ook dat ik zijn presentatie even online zet als voorbeeld. Hessel weet ervan :-)

Presentatie Hessel (pdf)

Update 30-3-2020

Wie ontrafelt de uitkomst van dit raadsel? Stuur de uitkomst naar meester Paul. Wie heeft de uitslag het eerst?

Gegevens voor de groepsvergadering van dinsdag 31 maart; let op 10.30 uur!:
Groepsvergadering groep 7/8
Time: Mar 31, 2020 10:30 AM Amsterdam
Join Zoom Meeting
https://us04web.zoom.us/j/4538530614
Meeting ID: 453 853 0614

Dictee vandaag.

Ik zie dat er een foutje staat in de weekplanning en dat het dictee niet klopt. B4W3L5 hebben jullie al gehad. Dat betekent dat alles even één dictee opschuift en dat je voor vrijdag B4W4L3 moet gaan doen.

Download dictee B4W4L3


Groepsvergadering groep 7/8
Maandag 30 maart om 11 uur.
https://us04web.zoom.us/j/4538530614
Meeting ID: 453 853 0614

Kijktip voor na het videobellen maar ook voor deze week. Past helemaal bij onze taak als nestkastwatchers: Beleef de lente (Link naar de website van de vogelbescherming met live beelden van heel veel vogels die (gaan) broeden.

Update 29-3-2020Derde weektaak

Weer een nieuwe weektaak. We hebben het al een aantal keer tegen elkaar gezegd; er staan een aantal taken niet meer in de weektaak. Ook hebben we donderdag een "vrije dag". Deze dag kun je benutten om even rust te nemen maar mag je ook gebruiken om te leren of om iets anders nog even in te halen. Het mooist vind ik dat je deze dag gebruikt om even niet met school bezig te zijn. Voor de rest moet je het filmpje over de weektaak maar even zien. Ik zou graag willen zien dat jullie woensdag gebruiken om mij een kort verslag (samen met je ouders) te sturen over hoe het met je gaat. Hoe je het huiswerk ervaart maar ook andere dingen die je graag met me wil delen. Ik verwacht van iedereen een verslag(je) (Je zag eerder dat je minder naar me toe hoeft te sturen; alleen de opdrachten waar om gevraagd wordt...) Ik maak namelijk donderdag de weektaak en de filmpjes dus kan ik jullie opmerkingen erin verwerken.
 
Veel succes deze week!!!

Oh ja, check ook even wat er verder nog op deze pagina staat. Er staan nog een aantal eerder gemaakte afspraken tussen...

Rekenen:
Rekenboek is opgehaald
Groep 7:
Handleiding les 16-17
Instructiefilmpje: Delen en schatten op de rekenmachine
Handleiding les 18-19
Instructiefilmpje: Rekenen met procenten
Nakijkboekje Groep 7 blok 4
Groep 8:
Handleiding les 15
Handleiding les 16-17 
Instructiefilmpje: Papierformaten
Handleiding les 18-19
Instructiefilmpje: Procenten en gewicht
Nakijkboekje

Taal:
Boek en werkboek opgehaald.
Download Bronnenboek blok "Rap"
Handleiding en nakijkboek blok "Rap"

Spelling:
Dictee B4W3L5
Dictee B4W4L1
Dictee B4W4L2

Begrijpend lezen:
Lichtpuntjes door corona - groep 7 en 8 (Inleveren op vrijdag)

Creatief:
De les van juf Det (Picasso) (Niet verplicht maar wel erg leuk. Misschien kunnen we een digitale tentoonstelling maken?)

Update 27-3-2020

Wat was het weer een topmeeting! Goed gedaan man. Aankomende maandag gaan we weer vergaderen en wel vanaf 11 uur. 

Verder dit...

Gisteren toen jullie wegwaren en ik klaar was met mijn werk ben ik met Helga wezen wandelen in het Heempark. Het was er heerlijk rustig waardoor we alle nestkastjes even langs konden en we heel veel vogels hebben gezien die al druk bezig waren met de voorbereidingen van hun nestjes. Dit betekent ook dat er al een paar vogels een nestkast bezet hielden. Een prachtig gezicht... Kijk maar eens naar de foto...

En...

Beste meisjes en jongens,
Wat goed dat jullie zo aan het werk zijn met alle opdrachten. Nu zijn er nog velen van jullie die keurig al het gemaakte werk naar mij opsturen. Ik stel dit zeer op prijs. Toch wil ik dit een beetje veranderen in de komende week. Je hoeft alleen de opdrachten naar mij toe te mailen die ingeleverd moeten worden. De andere opdrachten kunnen zelf nagekeken worden. (Vandaar ook de nakijkboekjes die ik inmiddels op de site heb staan.) Wat ik dan graag van jullie wil horen is een update van hoe het gaat, per week. Je kunt dit op woensdag naar mij toe mailen. Dit hoeft echt niet een heel uitgebreid verhaal te zijn maar een kort verslag van dat wat je tegenkomt. Voor mij zeer fijn om te horen en hier kan ik dan ook weer wat mee wanneer ik de aankomende week voorbereid. Elke dag, behalve op donderdag, hebben we het gezamenlijke moment via ZOOM. 
Je blijft natuurlijk vrij om het gemaakte werk te mailen. Ik kijk hier zeker naar. 
Blijf ook contact zoeken wanneer je een opdracht niet snapt. Ik probeer hier direct op te reageren. Tussen 9 en 12 en tussen 13 en 15 uur zit ik te werken achter de computer en geef ik zo snel mogelijk antwoord. Waar nodig maken we een bel afspraak.

Update 25-3-2020

Jongens en meiden, MIJN COMPLIMENTEN!
Dit is hoe het moet. Alle vragen even langs met de microfoon uit. Zo gaat het goed. En wat heb ik weer om jullie gelachen in de laatste 10 minuten. Top hoor!

Aankomende vrijdag (27 maart) hebben we weer om 11 uur een "klassenmeeting"!

We hebben kort even de digiboeken en luisterboeken genoemd die aangeboden worden door bol.com. Voor 1 ct kun je de boeken downloaden. Je hebt daarvoor wel de KOBO Bol.com app nodig op je tablet of telefoon. Kijk wel goed of het de boeken zijn die voor 1 ct worden aangeboden.
Hier volgt de link "Boeken voor de thuisblijvertjes"
Elke week 10 nieuwe boeken.

Boeken van school halen!
Het blijft zoeken... maar van een aantal kinderen hoor ik terug dat het fijn zou zijn wanneer we de boeken van Taal en Rekenen op kunnen halen. Dit gaan we doen! Morgen (donderdag 26 maart) ben ik op school en nodig ik iedereen uit om één voor één even de klas in te gaan om de beide boeken op te halen. Daarnaast ligt er voor iedereen een nieuw schrift klaar zodat je daar je huiswerk in kunt maken. Van 10 tot 11 uur kun je langs komen. Let op: WE HOUDEN MINIMAAL 1,5 METER AFSTAND!

Lukt het je niet? Vraag dan even een klasgenootje om de boeken op te halen. Ook kun je bijvoorbeeld je etui even meenemen.
Tot morgen!

11 uur op 25 maart, beeldbellen (Instelling, zie onder dit bericht.)

Natuurlijk houden we afstand (!!!) en zijn we voorzichtig maar naar buiten om lekker te genieten van het mooie weer en de natuur mag nog steeds. Daarom is het misschien leuk dat jullie af en toe even 'nestkastwatchen'. Hoe staat het met al die 22 nestkastjes?
Zitten er al vogels bij? Zijn ze bezig met een nestje? Welke vogel is het? Allemaal dingen die ik graag zou willen weten. Misschien wil je me een berichtje sturen hoe het er mee staat. Samen kunnen we dan ons logboek vullen...Wie gaat er vandaag?

Daarnaast kun je via onderstaande link kijken naar prachtige live beelden van vogels die aan het broeden zijn. Zeer de moeite waard! Link Beleef de Lente

Update 23/24-3-2020


Videobellen:

De eerste keer videobellen was een hele ervaring. Er werd over van alles gesproken en het was leuk maar aan de vragen over het schoolwerk kwamen we niet echt toe. Van de vader van Daisy kregen we een goede tip. Wanneer we vragen willen gaan stellen en beantwoorden is het goed om de microfoon zelf uit te zetten. Je kunt dan nog wel horen wat er gezegd wordt. Heb je een vraag dan zet je de microfoon even aan. Ik ga iedereen die aanwezig is één voor één even langs zodat je je vraag kunt stellen. Ik geef vervolgens direct antwoord. Iedereen kan meeluisteren. 
Wanneer er geen vragen meer zijn dan zetten we alle microfoons weer aan en kunnen we gewoon even met elkaar praten... DEAL?

Morgen (25 maart) om 11 uur doen we de tweede poging. Tot dan!

Uitleg videobellen met Zoom 

Gegevens voor het videobellen voor morgen:


Contact met groep 7/8
Join Zoom Meeting

https://us04web.zoom.us/j/549621548?pwd=M1Zram0xZW8ydW1EMGVRUVMrTEtyQT09

Meeting ID: 549 621 548
Password: 023206


Basispoort:
Hier kun je inloggen wanneer je extra wil doen op de computer. Voor rekenen kun je de juiste les aanklikken waarna je kunt testen of je het hebt begrepen. Ga met de inloggegevens die je hebt aangemaakt naar: thuis.basispoort.nl 

Update 22-3-2020Deze week een nieuwe weektaak. In de weektaak staat wat je per dag zou kunnen doen. Ik begrijp ook dat het anders is dan anders. Dat het werken soms ook gewoon even niet lukt. Overleg dan even met papa en/of mama wat je zou kunnen doen. Jullie doen je best, daar ga ik van uit.
In het filmpje staat een foutje; Marwan is al jarig geweest. Was even in de war toen ik het filmpje maakte afgelopen donderdag. :-) 

De downloads die er nu niet bijstaan kun je vinden in de eerdere downloads. Mis je nog iets dan hoor ik het graag. Begrijpend lezen op woensdag is dit keer als word-bestand zodat je daar in kunt werken. Veel succes weer!
Ik probeer uit te zoeken hoe we via de app of de website "Zoom" goed met elkaar kunnen overleggen. Blijf de site elke dag volgen want wanneer ik eruit ben zet ik op de site wanneer ik online ben...

Weektaak 2

Rekenen - Boek en werkboek heb je al gedownload.
Instructiefilmpje Groep 7 Les 11 Cijferend delen met grote happen.
Instructiefilmpje Groep 7 Les 13 Inhoud berekenen
Instructiefilmpje Groep 8 Les 11 Romeinse cijfers
Instructiefilmpje Groep 8 Les 13 Schatten en cijferend vermenigvuldigen.
Klaaropdrachten groep 7 blok 4 (Even snel, verder en plus)
Klaaropdrachten groep 8 blok 4 (Even snel, verder en plus)

Let op; onderstaande downloads zijn pas voor na de taak zoals je dat in de klas ook wel gewend bent...Papa en mama, de nakijkboekjes :-) 
Nakijkboekje blok 4 groep 7
Nakijkboekje blok 4 groep 8

Taal - Boek en werkboek heb je gedownload.
Taal Portret werkblad 9, 10 en 11 (Blad 10 en 11 inleveren uiterlijk vrijdag)

Spelling:
Dictee B4W3L2
Dictee B4W3L3
Dictee B4W3L5
Werkboek spelling groep 7 (Let op; dit moet je zien als klaaropdracht)
Werkboek spelling groep 8 (Let op; dit moet je zien als klaaropdracht)

Blink - Dit heb je al gedownload

Begrijpend lezen
Tekstverwerken groep 7 Les 2.3 Een zak vol geld
Tekstverwerken groep 8 Les 2.3 Het Berebos
Begrijpend lezen "Ontregeld" Groep 7/8 (Graag inleveren uiterlijk vrijdag)


Ik krijg van veel kinderen een keurig verslag van wat jullie maken. Dit mag maar is niet verplicht. Je mag dit ook samen met papa en mama nakijken. De opdrachten die ingeleverd moeten worden staan beschreven.

Update 20-3-2020

Vandaag de laatste dag van de weektaak. Zondagavond 22 maart komt de weektaak en alle benodigdheden voor de komende werkweek op deze pagina te staan. Ik wens jullie een fijn weekend.


Van veel kinderen krijg ik de opdracht van begrijpend lezen al weer binnen. Top! Het ziet er allemaal goed uit! Fijn om te merken dat velen van jullie zo hard aan het werk zijn.
Wanneer je het mij nog niet gemaild hebt graag dit nog even doen. Ik zie het graag uiterlijk zondag tegemoet. 

Van Bas kreeg ik de opmerking dat het werkboek spelling voor groep 8 er nog niet op staat. Dat klopt. Deze heb ik gister niet ingescand. Daarom mag dit eerst nog weggelaten worden. Wanneer ik weer op school ben ga ik dit regelen. 

Dan nog iets... deze topper (zie foto) stond vandaag in de krant! De Leeuwarder Courant! Hoe mooi is dat! 

Mooie gelegenheid om jullie ook te vertellen dat Marwan morgen (21 maart) jarig is. Misschien leuk om iets van je te laten horen. Op visite gaan is niet de bedoeling maar dat wist je al. Misschien weten jullie iets anders om te laten merken dat je aan zijn verjaardag denkt. :-)
Marwan namens ons allemaal gefeliciteerd en een hele fijne dag toegewenst!

Update 19-3-2020Hierbij zoals beloofd het filmpje met de uitleg over de onderzoeksopdracht van Blink. Kijk er maar even goed naar. Hopelijk kunnen jullie nu goed aan het werk. Daarbij ook het blad van "Test je jezelf" waar informatie instaat over de afgelopen lessen van dit blok.

Werkblad Test je jezelf.

Daarnaast heb ik het werkboek van het blok Portret opnieuw ingescand en online gezet. Je kunt het hieronder downloaden. (Bij controle zie ik dat er bladzijden op de kop staan vandaar dat ik de andere download ook heb laten staan.)

Werkboek blok Portret

Update 18-3-2020

Wat super dat (velen van) jullie aan het werk zijn. Ik krijg daar mailtjes over die ik heel leuk vind. Blijf dit doen want naast dat ik natuurlijk de eventuele vragen wil beantwoorden vind ik het ook leuk te weten hoe het met jullie gaat. Of het allemaal wat lukt met het werken thuis...

De opdracht van Blink is niet helemaal duidelijk. Morgen maak ik hiervoor even een filmpje om uit te leggen wat ik van jullie verwacht. Daarnaast heb ik eerder aangeven dat ik niet tevreden ben over de werkbladen taal die behoren bij het blok "Portret" Deze ga ik morgen aanpassen en plaats ik opnieuw op de pagina. (Dank Mare en Melle voor jullie opmerkingen.)

De eerste weektaak (Geplaatst op 17-3-2020)Hieronder vind je de downloads die je nodig hebt voor de eerste 2 dagen maar die je ook kunt gebruiken in de volgende weken. Misschien overbodig maar nogmaals, print het niet allemaal uit maar werk vanaf je laptop, computer of tablet.
Oh ja, het is niet vrijblijvend! Je moet aan het werk! :-)

Heel veel succes!

Meester Paul

Weektaak 1

Rekenboek groep 7
Rekenwerkboek groep 7
Rekenboek groep 8
Rekenwerkboek groep 8
Instructiefilmpje Wisselkoers
Handleiding les 8+9 Wisselkoers (Voor ouders :-))
Bij les 10 (Gr 7):
Instructiefilmpje ongelijknamige breuken optellen

Taalboek blok Portret
Taalwerkschrift Portret
Taal woordenschat Portret (Alvast om te leren)

Dictee B4W2L5
Dictee B4W3L1

Onderzoeksopdracht Blink
Blad "Onderzoeksmachientje"

Begrijpend lezen tekst en opdrachten

Eerste even dit... (Geplaatst op 16-3-2020)
Vanaf woensdag staat alles voor jullie dus online. Ik probeer morgen al bladen online te zetten waar jullie mee kunnen beginnen. Over de weektaak wil ik even goed nadenken. Daarom woensdag.
Blijf deze pagina daarom volgen...

Groet,
Meester Paul

Mocht je al vragen hebben; paul.clement@jozef-heeg.nl
Je kunt natuurlijk al gebruik maken van de downloads hieronder.

Om te leren (Actueel):

Taal woordenschat:
Blad portret
Toets wordt later bepaald

Topografie:
Topografie groep 7 Europa
Topografie groep 8 Wereld
Groep 7 leren: Vanaf 17
Groep 8 leren: Vanaf 14


Om te gebruiken en te leren:

Indeling spreekbeurten en boekbesprekingen
Planblad werkstuk
Handleiding werkstuk
Handleiding boekbespreking
Handleiding spreekbeurt

Topografie:
Oefenblad Europa
Antwoordenblad Europa
Oefenblad wereld
Antwoordenblad wereld

Oefenen kan door in te loggen op Topomania.

Taal:
Woordlijsten Staal Spelling
Spiekboekje Spelling Staal

Rekenen:
Tafelposter
 

St. Jozefschool     De Jister 19, 8621 DR Heeg     t 0515 - 44 25 31     info@jozef-heeg.nl